Om oss!

 

BLÅBÄRSGÅRDEN – SARA OCH ANDERS JORDGUBBAR

 

Blåbärsgården ägs och drivs från 2022 av Sara och Anders Jordgubbar!

 

Vi, Sara och Anders, är bönder och på vår gård strax utanför Falköping (2 minuter från Åsle Tå) odlar vi sedan 2015 jordgubbar och spannmål såsom grynhavre, maltkorn, vete och raps. Vi har också dikor som betar våra fantastiska naturbetesmarker runtomkring oss.

När Alexander hörde av sig och frågade om vi ville bli med blåbär insåg vi att är det någonstans hans stora fina blåbärsbuskar ska stå så är det hos oss! Vi har ett lite mildare klimat och buskarna är nu planterade i lite sutteräng som kommer vara positivt för bären. Vi har många härliga kunder som kommer och plockar jordgubbar varje sommar, det känns mycket roligt att kunna erbjuda något ytterligare. Förhoppningsvis följer ni som redan är blåbärsfrälsta med över berget och ser hur vi har det.

De flesta av blåbärsbuskarna som stod i Kaggestorp är alltså flyttade hem till Mularp utanför Falköping. Det var ett enormt arbete att gräva upp, flytta dem och sedan gräva ner dem här hemma, men nu är det gjort och förhoppningsvis ska de nu trivas i många år. Vår odling består nu av ca 2,5 ha amerikanska blåbär, ca 3500 stora och 500 små buskar. Förhoppningsvis trivs de hos oss och ger riktigt fina skördar framöver!

 

Varmt välkomna att komma och besöka oss, både i jordgubbs- och blåbärssäsong. Jordgubbarna brukar öppna kring midsommar och blåbären i början av augusti. Vi uppdaterar dagligen tillgången och öppettider i säsong. För mer info om jordgubbarna, besök gärna vår hemsida saraochandersjordgubbar.se eller följ oss på Facebook och Instagram.

 

Vi ses bland blåbärsbuskarna!