Självplock

HUR GÅR DET TILL?

Vi har personal på plats som hjälper dig att hitta rätt!

 

Innan du ger dig ut bland blåbärsbuskarna väger vi in de hinkar/kärl du tänkt plocka i – vikten drar vi sedan bort vid invägningen. Vi rekommenderar att plocka i vida kärl, men vilken burk eller hink som helst fungerar fint! Vi har hinkar till förmånligt pris på plats.

 

Du blir sedan tilldelad en rad och utgångsplats att börja plocka från. Med hjälp av de gula flaggorna som står utställda i raderna håller vi koll på när och hur långt det är plockat i varje rad. Det är därför viktigt att flytta med flaggan och sätta ner den där du slutar plocka.

 

“Proffstips”, de som plockat i många år har ofta med sig följande:

-ett mindre kärl att plocka i, samt större att fylla på i. Det är mycket smidigare än att ha en stor hink hängande på armen hela tiden.

-ett band att ha om halsen, skärp eller dylikt, då kan man hänga en liten hink, t.ex. yoghurt om halsen och ha båda händerna fria att plocka.

-en pall, att sitta på när man plockar från de lägre grenarna. Buskarna är ungefär som stora vinbärsbuskar och det hänger bär både högt och lågt.

 

När du känner dig nöjd är det dags att väga in blåbären – det gör du i vår “kiosk” där personalen hjälper till att väga och tar sedan betalt för antal plockade kilo.

 

VÅRA BLÅBÄR

Amerikanska buskblåbär (Vaccinium corymbosum) kallas ibland jätteblåbär eller trädgårdsblåbär. Vi kallar dom kort och gott för blåbär!

Den blåbärssorten vi odlar heter Reka, många tycker att den påminner om skogsblåbär i smaken. Varje buske blir mellan 160-200 cm hög.