Självplock

Blåbärsgården erbjuder självplock av Amerikanska jätteblåbär i vår vackra miljö. Ta med egen fikakorg eller köp en kaffe i vår butik och sätt dig vid vår damm och avnjut ditt kaffe.

Vi erbjuder dig att plocka och provsmaka flera olika sorter, och vi ställer gärna upp för att besvara era frågor angående odlingen eller att odla blåbär.

Säsongen:

 

 

Tack för säsongen 2020! Nu stänger vi och hoppas på ett fantastisk 2021 med många bär och plockare. 2021 blir mitt sista år som Blåbärsodlare

Just Du Är Hjärtligt Välkommen!

 

 

 

OBS: Ibland har vi stängt pga mognad, läs på hemsidan (Nyheter) eller på facebook, för info.

Vi har möjlighet att erbjuda er kortbetalning

 

 

Sorter du kan plocka hos oss:

Reka: Är en sort som många tycker påminner om skogens blåbär i smaken. Busken är kraftigväxande med medelstora bär. Reka är en sort som är bland de tidigaste som vi har på blåbärsgården. Busken ger rikligt med bär som är lättplockade för våra kunder. Busken blir mellan 160-200 cm hög

Bluetta: Är den tidigaste sorten som vi odlar, sorten kan bli mellan 120-160 cm hög. Busken ger riktigt mycket bär. Bären varierar mycket i storlek på grund av den stora mängden bär. Också denna sort tycker vissa smakar som skogens bär.

Spartan: Har en mycket speciell smak, med en liten eftersmak av lakrits. Busken blir mellan 150-200 cm hög. Bären är mycket stora och har ett starkt skal.

Patriot: Denna sort mognar långsamt i skalet, men en snabb mognad i smak. Bären är stora och mycket bär på varje buske. Busken blir mellan 100-130 cm höga.

Duke: Har en mycket söt smak, mellanstora bär. Busken blir runt 100 cm hög. Denna sort mognar i mitten av säsongen.

Bluecrop: Kraftigväxande buske med stora bär och med ett starkt skal. Är en relativt sen sort.

Nui: Är världens största blåbär. Bäret har en liten smak av citron. Busken är relativt lågväxande och ger inte så stor skörd/ buske.

OBS: Smaken varierar från mun till mun!